Apukolmio Oy hinnasto alkaen 01.10.2021

Asiakkaanamme sinulla voi olla oikeus ostaa kotipalveluja arvonlisäverottomaan hintaan mikäli toimintakykysi on alentunut. Näitä palveluja ovat mm. siivous, saattaja- ja avustajapalvelut, kylvetys, vaatehuolto, ateria ja sosiaalista kanssakäymistä edistävät palvelut.

Lue lisää

Oikeus ostaa koti- ja tukipalveluja arvonlisäverottomaan hintaan

Apukolmio kuuluu yksityisten sosiaalipalvelujen tuottajien rekisteriin, joten voimme tarjota kotipalveluja ja kotipalvelun tukipalveluja asiakkaallemme arvonlisäverottomaan hintaan.

Kotipalveluja ovat tavanomaiseen elämään liittyvät toimet ja niissä avustaminen esim. henkilökohtainen hoiva ja huolenpito, muuhun tavanomaiseen elämään liittyviä avustus- ja hoivatehtävät tai esim lasten hoitoon ja kasvatukseen liittyvät palvelut. Kotipalvelujen tukipalveluilla tarkoitetaan esimerkiksi ateriapalveluita, vaatehuoltoa, siivousta, kylvetystä ja saattajapalveluja sekä sosiaalista kanssakäymistä edistäviä palveluja.

Asiakkaalla on oikeus ostaa kotipalveluja tai kotipalvelun tukipalveluja arvonlisäverottomaan hintaan silloin, kun tietyt ehdot täyttyvät. Palvelut ovat arvonlisäverotonta sosiaalipalvelua silloin, kun asiakkaan toimintakyky on alentunut esimerkiksi sairauden, vamman tai ikääntymisen vuoksi, tai palvelua tarvitaan lasten, nuorten tai vammaisen hoitoon ja huoltoon liittyvistä syistä.

Palveluntuottaja eli Apukolmio selvittää, onko asiakas oikeutettu verottomaan palveluun. Asiakkaan oma, perusteltu kokemus toimintakyvyn alenemisesta riittää. Lääkärintodistusta tai muuta virallista lausuntoa ei tarvita. Asiakkaan tilanne todetaan maksuttoman arviointikäynnin aikana. Arvonlisäverottoman palvelun tuottaminen edellyttää aina kirjallisen sopimuksen- ja palvelusuunnitelman tekemistä asiakkaan kanssa.

Apukolmiolla on nimetty vastuuhenkilö, joka vastaa kotipalveluiden tuottamisesta ja meillä on asianmukainen omavalvontasuunnitelma. Meidän kanssamme on turvallista asioida.

Lisätietoja arvonlisäverottomista kotipalveluista täältä.

Kotitalousvähennys tarkoittaa helpotusta veroihin. Kotitalousvähennystä saat, kun ostat esimerkiksi näitä töitä kotiisi: siivous, hoiva- ja hoitotyö, piha- ja puutarhatyöt, lastenhoito, asunnon remontit. Kotitalousvähennystä saat myös töistä vapaa-ajan asunnollasi. Huomio – mikäli asiakkaana olet oikeutettu ostamaan arvonlisäverottomia kotipalveluja, sinulla on oikeus käyttää myös kotitalousvähennysoikeus hyväksesi.

Lue lisää

Oikeus kotitalousvähennykseen

Arvonlisäverottoman kotipalvelun ostaja saa käyttää hyväkseen myös kotitalousvähennysoikeuden. Nämä edut eivät sulje pois toisiaan. 

Kotitalousvähennystä saat, kun ostat esimerkiksi näitä töitä: siivous ja muut kotitaloustyöt, hoito- ja hoivatyö, lastenhoito, asunnon remontit. Kotitalousvähennystä saa kun työ tehdään omassa kodissasi, vapaa-ajan asunnollasi tai vanhempiesi tai isovanhempiesi kodissa.

Kotitalousvähennyksen saa vain työn osuudesta. Et saa kotitalousvähennystä esimerkiksi tarvikkeista tai matkakuluista.

Kotitalousvähennyksen voi saada vain silloin, kun työn on tehnyt joku ulkopuolinen. Et voi saada vähennystä, jos olet tehnyt työn itse tai jos työn tekijä asuu kanssasi samassa taloudessa.

Apukolmio kuuluu ennakkoperintärekisteriin, ja täyttää siten verottajan edellytykset kotitalousvähennyksen saamiseen.

Mikäli asiakkaalla on kunnan myöntämä palveluseteli tai maksusitoumus, kotitalousvähennystä ei valitettavasti saa. Kotitalousvähennystä ei saa myöskään sellaisesta osuudesta, jonka vakuutusyhtiö on korvannut.

Kotitalousvähennyksen maksimimäärä vuonna 2021 on 2 250 € / henkilö. Yhdessä puolison kanssa voi saada kuitenkin 4500 euron vähennyksen.Vähennyksen omavastuu on 100 euroa vuodessa henkilöä kohden. Kotitalousvähennys ja omavastuu ovat kalenterivuosikohtaisia.

Jokaisen kuluttajan on aina haettava kotitalousvähennystä itse. Yritys ei voi tehdä tehdä hakemusta puolestasi! Autamme kuitenkin niin, että toimitamme kaikille asiakkaillemme koosteen kotitalousvähennykseen oikeuttavista ostoista aina alkavan vuoden maaliskuuhun mennessä. Tämä helpottaa huomattavasti kotitalousvähennyksen hakemista.

Vielä tärkeää huomioitavaa – asiakkaanamme voit ilmoittaa vähennyksen tiedot joko verokortille tai veroilmoitukseen. Jos ilmoitat tiedot verokortille, saat edun vähennyksestä heti. Mikäli haluat hyötyä kotitalousvähennyksestä heti, teemme sinulle todistuksen kotitalousvähennykseen oikeuttavien ostojen osalta. Sinulla täytyy luonnollisesti olla sopimus kanssamme säännöllisestä palvelutilauksesta tätä varten. Jos taas ilmoitat tiedot veroilmoitukseen, vähennys huomioidaan jäännösveron tai veronpalautuksen määrässä.

Lisätietoja kotitalousvähennyksestä voi lukea täältä.

Jos sinulla on vielä kysyttävää arvonlisäverottomasta kotipalvelusta tai kotitalousvähennysoikeudesta, autamme mielellämme. Soita asiakaspalveluumme 010 2924 300, lähetä sähköpostia info@apukolmio.fi tai kysy lisää koordinaattoriltamme maksuttoman arviointikäynnin yhteydessä. Meidän tehtävämme on auttaa asiakasta saamaan parasta mahdollista kotipalvelua ja saamaan yhteiskunnan tarjoamat edut hyväkseen palveluja ostaessaan.

Autamme mielellämme kaikissa tilaukseesi ja hintoihin liittyvissä asioissa.
Tavoitat meidät puhelimitse 010 2924 300 tai sähköpostilla info@apukolmio.fi.

PALVELU alv 24% ** alv 0% ***
Kotitalousvähennys vuonna 2021 on 40%
** Hinta kotitalousvähennyksen jälkeen alv24%.
*** Hinta kotitalousvähennyksen jälkeen alv0% hinnasta
Kotisiivous arkisin
Siivous asiakkaan omilla aineilla ja välineillä
47,00e 28,20e 37,90e 22,74e
Kotisiivous arkisin
Siivous Apukolmion aineilla ja välinellä
55,00e 33,00e 44,35e 26,61e
Ikkunanpesu arkisin
Työntekijällä on mukanaan ikkunanpesin ja varsi
53,00e 31,80e 42,74e 25,64e
Avustuspalvelut
Saattaja- ja asiointiavustus sekä henkilökohtainen avustus
47,00e 28,20e 37,90e 22,74e
Muuttosiivous
Tyhjän asunnon loppusiivous.
64,00e 38,40e 51,61e 30,97e
Raivaussiivous
Käsittää tavaroiden järjestelyä ja raivausta, varastointia, jätekuorman tekoa yms.
68,00e 40,80e 54,83e 32,90e
Erikoissiivous
Siivous edellyttää erikoisaineita ja/tai välineitä.
72,00e 43,20e 58,06e 34,84e
Tukikahvojen asennus
Asennustyön lisäksi huomioidaan tarvike- ja matkakulut.
* lisäselvitys muuta huomioitavaa kohdassa
75,00e 45,00e 60,48e 36,29e
Huonekalujen kokoaminen 55,00e 33,00e 44,35e 26,61e
Piha- ja puutarhatyöt
Asiakkaan työvälineet. Erikseen sovittaessa työkalut tuodaan Apukolmion toimesta.
55,00e 33,00e 44,35e 26,61e
Pienremontit, esteettömyysremontit
Alkaen hinta, remonteista tarjous arviointikäynnin perusteella. Välineet, aine- ja tarvikekulut sekä mahdolliset matkakulut veloitetaan erikseen. * lisäselvitys muuta huomioitavaa kohdassa
72,00e 43,20e 58,06e 34,84e
MUUTA HUOMIOITAVAA
Eritelisä
Ihmis- tai eläinperäisten eritteiden siivoaminen
24,80e 20,00e
Eritelisä extra
Erityisen likaiset ja haastavat siivouskohteet
74,40e 60,00e
Matkakulut per km
Matkakulut taajaman ulkopuolelle tai esim tarvikenoutojen osalta.
0,50e
Aine- ja välinekuljetus
Kertaveloitus, mikäli kohteeseen viedään aineet ja välineet Apukolmiosta
34,72e 28,00e
Postitse lähetettävä lasku
Postitus- ja lähetyskulut 6e/lasku
6,00e
Maksuhuomautus 10,00e
Asiakkaasta johtuva odotusaika
0,5-1h veloitus (odotusajasta riippuen)
Siivouksen tai tilatun työtehtävän äkillinen peruutus tai unohtaminen asiakkaan puolelta
Työ veloitetaan tilauksen mukaisesti. Mikäli peruutuksen syy johtuu ylivoimaisesta syystä esim asiakas joutuu yllättäen sairaalaan tai tapahtuu onnettomuus, veloitusta ei peritä.

Hyvä huomioida

  • Siivoustyö hoidetaan pääsääntöisesti asiakkaan aineilla ja välineillä hygienia- ja ekologiset syyt huomioden.
  • Muutto-, erikois- ja raivaussiivouksissa välineet ja aineet Apukolmiosta.
  • * Mahdolliset aine, tarvike, nouto- ja/tai esim. jätekuljetukset veloitetaan erikseen.
  • Normaali työaika on arkisin klo 8-18. Veloitamme ilta- tai la/su lisän yksityisen sosiaalipalvelualan työehtosopimuksen mukaisesti.
  • Minimityöaika on 2h.
  • Asiakas saa pääsääntöisesti oman nimetyn kodinhoitajan/avustajan eli lähtökohtaisesti työn suorittaa yksi henkilö.
  • Mikäli työhön tarvitaan 2 tai useampi työntekijä, tuntiveloitus veloitetaan työntekijöittäin.
  • Tarkemmat tiedot yleisissä sopimussehdoissa, joka annetaan asiakkaalle aina sopimuksen yhteydessä.
  • Oikeus hinnantarkistuksiin pidätetään.

Apukolmio Oy
Näsilinnankatu 22 A 38
33210 Tampere

Toimisto
Puh. 010-2924 300

Sähköposti
info(at)apukolmio.fi

Tampereen kaupunki